Duhovno osnaživanje juniora

Juniori u zajedničkoj akciji uljepšavanja svog susjedstva

Bahá’i diljem svijeta surađuju sa svojim prijateljima kako bi u svojim susjedstvima utemeljili programe za duhovno osnaživanje juniora. Taj program koji se posvuda ubrzano širi namijenjen je mladima između 11 i 15 godina, otvoren je za sve bez obzira na (ne)pripadnost određenoj religiji, a pomaže im da uspješno prolaze kroz ovo presudno razdoblje u njihovim životima.

Program pomaže juniorima oblikovati snažni moralni identitet i osnažuje ih da doprinose blagostanju njihovih zajednica i svijetu u cjelini. Mladi mogu osloboditi svoje duhovne potencijale promišljajući o svrhovitosti života i nudeći svoju službu svojim susjedstvima i zajednicama.

Razvojem svojih duhovnih kvaliteta, svojih moralnih vrlina i karaktera, kao i svojih intelektualnih sposobnosti i svojih vještina u služenju društvu, ovi juniori uviđaju da i oni mogu doprinijeti uspostavi pozitivnih promjena u svijetu.

Sudionici u programu okupljaju se u grupama vršnjaka, te, uz pomoć animatora, prolaze materijale koji im pomažu u dubljem promišljanju o njihovoj duhovnoj i materijalnoj prirodi, pripadnosti širim zajednicama, odnosu prema radu i društvu; osmišljaju i provode aktivnosti službe za dobrobit svojih susjedstava; druže se i upoznaju.

Program za juniore ispituje teme sa Bahá’í gledišta, ali to nije formalni religijski program obrazovanja. Sudionici su uključeni u aktivnosti poput umjetničkih radionica, rasprava, dramskih izvedbi, kooperativnih igara, proučavanja literature, pripovijedanja priča i djela službe u zajednici.

Program za duhovno osnaživanje juniora otvoren je za sve iz te dobne skupine, te kao i kod satova za djecu, sudionici moraju imati pristanak roditelja da bi sudjelovali.

Mladi uključeni u projekt službe usredotočen oko načela pravde.

.