Satovi za djecu

IMG-20151018-WA0000“Promatrajte čovjeka kao rudnik bogat draguljima neprocjenjive vrijednosti. Jedino ga odgoj može navesti da pokaže svoja bogatstva, i omogućiti čovječanstvu da od njih ima koristi.”

—Bahá’u’lláh

Bahá’í vide mlade kao najneprocjenjivije blago koje zajednica može posjedovati. Na njima leži obećanje i jamstvo za budućnost. Ipak, da bi se to obećanje ispunilo, djeca moraju primiti duhovnu hranu. U svijetu gdje radost i nevinost djetinjstva može tako lako biti nadvladana agresivnom potjerom za zemaljskim ciljevima, moralno i duhovno obrazovanje djece zauzima vitalnu važnost, ne samo za njihovu vlastitu sreću, već za služenje i napredak cijelog našeg društva. Roditelji posvuda traže načine da pruže djeci takvo duhovno obrazovanje, da postave temelje za plemeniti karakter i plodonosni život njihove djece.

Pružanje duhovnog obrazovanja za djecu odavno je dio kulture Bahá’í zajednice. U susjedstvima i mjestima diljem svijeta, bahá’í i njihovi prijatelja nude satove za moralno obrazovanje koji njeguju srca i umove djece, dopunjujući obrazovanje koje primaju u školama.

Satovi su otvoreni za svu djecu bez obzira na podrijetlo i često se provode u suradnji s njihovim obiteljima. Nadahnuti učenjima Bahá’í vjere, satovi nastoje inspirirati u djeci ljubav za Boga i Utemeljitelje svih velikih religija u svijetu.

Satovi, kroz učenje svetih stihova i razgovor o pitanjima s kojima se djeca susreću u svojim životima, pomažu djeci da primjenjuju duhovna načela – poput ljubavi, jedinstva i pravde – na svoje vlastite živote i živote svojih obitelji i prijatelja.

Sva djeca su dobrodošla na ove satove i niti jedno dijete ne prisustvuje bez pristanka svojih roditelja. Ovi satovi uključuju kratke lekcije; aktivnosti koje pomažu izgraditi društvene vještine i prijateljstva; igre i priče koje oslikavaju vrline poput ljubavi, darežljivosti; te likovne i glazbene sadržaje.