Mladi na okupljanjima u ciljnoj gradskoj četvrti proučavaju Pariške govore

Kako bi obilježili stogodišnjicu uzašašća ‘Abdu’l-Baháa, mladi u ciljnoj gradskoj četvrti u Zagrebu upitali su se kako se mogu približiti Učitelju i učiti od Njega kako dijeliti teme važne za društvo.

I tako, odlučili su održavati okupljanja mladih jednom tjedno gdje će proučavati po jedan govor iz Pariških govora i postavljati si pitanja kao što su:

  • „Kako možemo nasljedovati način na koji Učitelj iskazuje istinu?”
  • „Potrebe društva danas u skladu su s Riječima Učitelja, pa na koji način možemo provesti te Riječi u djelo u našem životu?”
  • Što možemo naučiti iz tih govora o tome kako pružati veću službu našoj zajednici?”
  • „Kako možemo prenijeti Poruku drugima tako da ona dotakne njihova srca i umove?”

Ta, između mnogih drugih pitanja, pomažu mladima da promišljaju o načinu kojim se Učitelj izražavao i da se osjećaju bliže Njemu.

Primjerice,  mladi su primijetili u riječima Učitelja ono što je Njemu pričinjalo radost i ono što bi Ga rastužilo,  i to im je pomoglo uvidjeti koje kvalitete svi mi morao razvijati. Riječima jednog sudionika: „Sada vidim kojoj Stvari moram prikloniti svoje srce, a od kojih stvari ovoga svijeta se moram odvojiti, kako bih pridonosio jedinstvu!” Molitve, pjevanje i mnogo radosti dijelovi su ovih okupljanja koja usađuju u srce svakog sudionika veću ljubav za ‘Abdu’l-Baháa.

Mladi iz ciljne gradske četvrti u Zagrebu proučavaju Pariške govore