Prijateljica Vjere ilustrira knjižicu priča za djecu o ‘Abdu’l-Baháa

Daliborka Šparavec bliska je prijateljica Vjere u jednoj četvrti Zagreba. Njezina kći je pohađala dječje satove u domu jedne Bahá’í prijateljice a ona sama pohađala je krugove za proučavanje, te planirala i prisustvovala molitvenim sastancima u toj četvrti.

 Kad je čula za poseban projekt u vezi Stogodišnjice – da se na hrvatskom objavi knjižica priča za djecu o ‘Abdu’l-Baháa, izvađena iz materijala za dječje satove, to ju je nadahnulo da ponudi svoj talent ilustratorice kao službu zajednici.

Prijateljice se savjetuju o projektu knjige
Primjer stranice iz knjižice

Knjiga je sada gotovo spremna za tisak, ali za nju, ovo iskustvo mnogo je dublje oda samog projekta. Duboko ju je dirnulo nekoliko priča koje je ilustrirala, i cijela obitelj sada čita te priče i raspravlja o njima.

Jedna priča, o gospođi koja je bila gošća ‘Abdu’l-Baháa na večeri i čija je tajna želja bila da On „…uzme njezino srce te ga isprazni od svih zemaljskih želja pa ga zatim ispuni božanskom ljubavlju i razumijevanjem, kao što biste učinili sa čašom vode”, bila je  doslovno ispunjena, što joj je izmamilo suze. „Uvijek sam mislila da je voda medij koji pročišćava i ova je priča dirnula u srž moga bića.”

Još jedna priča koja ju je duboko dirnula je ona kad je ‘Abdu’l-Bahá upotrijebio običnu posudu i krpu da opere ruke a onda je Sâm upotrijebio kristalnu posudu i finu tkaninu namijenjenu Njemu i služio drugima. „Takva poniznost i samozatajnost nadahnjuju me”, rekla je.